Çatı Tabelası

Ankara Çatı Tabelası

Ankara Çatı Tabelası bütün teknolojik gelişmelere anında uyum sağlayarak vermektedir. Artık müşteri siparişleri henüz yapım aşamasına geçilmeden bilgisayar teknolojileri ile görülebilmekte, isteğe bağlı düzeltmeler ve eklemeler yapılabilmekte, siparişler daha kısa sürelerde yetiştirilebilmektedir. Boya ile yapılan ve matematiksel bilgi ile birlikte uzun uğraşlar gerektiren oluşumlar yerini teknolojinin gelişen sistemlerine bırakmıştır. İnsanların dikkatini çekerek yönlendirme, bilgi verme ve tanıtım amaçlı tabela kullanımı oldukça eskilere dayanmaktadır. Gelişen teknoloji ile birlikte uzun süreler alan ve oldukça zahmetli bir iş olan sektör büyük bir ilerleme kaydetmiştir. Eski şartlarda tabelacıya güven zorunluluğu mevcuttu ancak günümüzde sipariş daha oluşmadan ön izlemesi yapılabilmekte ve tercihler farklılaştırılabilmektedir. Özellikle dijital baskı ve folyo teknolojisi sektöre büyük kolaylıklar getirmiştir. Artık müşteri siparişleri henüz yapım aşamasına geçilmeden bilgisayar teknolojileri ile görülebilmekte, isteğe bağlı düzeltmeler ve eklemeler yapılabilmekte, siparişler daha kısa sürelerde yetiştirilebilmektedir. Boya ile yapılan ve matematiksel bilgi ile birlikte uzun uğraşlar gerektiren oluşumlar yerini teknolojinin gelişen sistemlerine bırakmıştır.

Ankara Çatı Tabelası NEDİR?

Daha çok dış mekanlarda kullanılan, insanların ilgisini çekecek yapıda belli kurallar dahilinde yapılan, kısa ve net bilgiler vererek ön tanımı yapan, gerektiğinde yönlendirme amaçlarıyla kullanılan platformlara tabela denmektedir. Ankara Çatı Tabelası tanımdan yola çıkarak dikkat çekmek ve tanıtım yapmak olanaklarının tamamını tabelalar üzerinde kullanmaktadır. Ticari veya kamu amaçlı tüm tabelalar gözlerin üzerinde olmasını beklerler. Bu amaca uygun platformlar hazırlanarak bölgedeki insanların bilgilenmesi ve çekilmesi sağlanmaktadır.

Ankara Çatı Tabelası İMALATI

Kullanılacak alana göre her boyutta platform oluşturulabilmektedir. Gelişen teknoloji sayesinde dijital baskılarla daha hızlı bir şekilde siparişler hazırlanabilmektedir. Tabelalar genellikle dış mekanlarda işlev gördüklerinden baskı sırasında UV korumalı mürekkepler kullanılmakta böylece uzun zaman kullanılabilmesi sağlanmaktadır. Her zaman canlı ve parlak bir görüntü elde edilmektedir.

Ankara Çatı Tabelası TABELACISI

Tabelalar hususunda çıkan yönetmelikler illere göre ya da belediyeden belediyeye farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca her sektörde oluşturulması gereken reklam platformları ayrı ayrı belirlenmektedir. Bu konuda Ankara Çatı Tabelası yönetmeliklere uygun olarak çalışmakta ve müşterilerini bu konularda uyarmaktadır.

Tabela Çeşitleri Nelerdir?


Tabelalar kullanım alanlarına göre farklı türlerde hazırlanmaktadır. Bir kısım reklam platformları ise isteğe bağlı olarak sipariş edilebilmektedir. Yaygın olarak ışıksız klasik tanıtım tabelaları tercih edilse de diğer platformlara olan talepler her geçen gün artmaktadır. Kendi içlerinde de farklı çeşitlere ayrılsa da temel tabela çeşitlerini inceleyerek bilgi vermeye çalışalım.

Işıksız Tabelalar

Genel olarak irili ufaklı birçok ticari ve kamu amaçlı işletmeler için tercih edilen gruptur. Gün ışığından faydalanarak mesai yapan işletmeler tarafından talep edilmektedir. Akşam karanlığı ile birlikte görülme ve seçilme şansları zayıftır. En büyük avantajları dar kasa ile yapılabilmeleridir. İstenilen boyut ve şekillerde hazırlanabilirler. Düşük maliyetlidirler. Hazırlama ve montaj işlemleri diğerlerine nazaran daha kolaydır. Ek bir maliyet unsuru taşımazlar. Diğer tabela çeşitleri ile birlikte kullanılabilirler.
Aydınlatma sorunu genellikle bazı işletmeler tarafından dış aydınlatmalarla çözümlenmektedir. Bu durum daha düşük maliyetli aydınlatmalı platformlara kavuşulmasını sağlamaktadır. Demir iskeletin dayanabilmesi için öncelikle boyanması şarttır aksi takdir de paslanma özelliği gösterebilmektedir. Ankara Çatı Tabelası tarafından en fazla uygulanan çeşittir ve profesyonel bir şekilde montaj gerektirmektedir.

Işıklı Tabelalar


Geniş kasalı olurlar ve kasadan neon, led, floresan gibi aydınlatma çeşitleri ile desteklenirler. Her saat dikkat çekici olurlar ve görülebilirler. Işıklarının kapanıp açılması dışardan ayarlanabilir veya otomatikleştirilebilir. Böylece elektrik tasarrufu sağlanmış olmaktadır. Pleksi, vinil veya folyo baskı kullanılarak imal edilirler. Böylece ışığı rahatça yansıtma ve dikkatleri üzerine toplamada başarıları artmaktadır. Alüminyum kasalardan yapılırlar. Genellikle düz montaj olarak tercih edilmekte olup desen ve renk çeşitlerini de kullanmak mümkündür.
Tasarımından önce bulunacak yeri ve boyutunun tespit edilmesi oldukça önemlidir. Kasa ışıkları da barındırdığından geniştir bu nedenle montajının profesyonel bir şekilde yapılması oldukça önemlidir. Tasarımlar sektöre uygun olarak hazırlanmalı müşteri isteklerinin yanı sıra tecrübeli Ankara Çatı Tabelası personelinden de yardım alınmalıdır.

Alüminyum Tabelalar


Dayanıklı, kaliteli ve görsel açıdan modern bir görünüm arayanların tercih ettikleri çeşittir. Işıklı ve ışıksız tüm modellerde kullanılabilmektedir. Pleksiglas, krom kutu, folyo kesim, dekota kesim, paslanmaz krom ve alüminyum kutu harf uygulamaları rahatlıkla yapılabilmektedir. Farklı türlerin birleştirilmesine olanak sağladığından tercih sebebi haline gelmiştir. Uzun ömürlü olurlar, aydınlatma sistemleri ile gösterişleri artmaktadır. İstenilen ölçü ve şekillerde yapılabilirler. Uzaktan dikkat çekerler ve insanların ilgisini çekmektedirler.

Neon Tabelalar


Oldukça estetik görünümlü, göz alıcı ve farklı renkleri ile gösterişli bir tabela çeşididir. Küçük cam boruların ateş yardımıyla istenilen şekillere getirilmesi ve neon teknolojisi sayesinde aydınlatılması ile elde edilir. Genellikle bar, restoran ve eğlence merkezlerinin vazgeçilmezidir. İnce işçilik ve özen gerektirmektedir. Ankara Çatı Tabelatarafından itina ile hazırlanmaktadır.

Kutu Harf Tabela


Pleksiklas, dekota, alüminyum, paslanmaz krom, pirinç, köpük gibi çeşitli malzemelerden üretilerek Router veya lazer cihazlar yardımıyla düzgün bir şekilde kesilerek uygulanan platform çeşididir. Birçok tabela çeşidi ile birlikte kullanılabilirler. İnce ve gösterişli olduklarından iç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabilirler. Işıklı ve ışıksız tabelalara uygulanabilirler. En fazla kapalı ortamlarda tercih edilmekte genellikle ofis girişlerinde kullanılmaktadır. Boyutları büyük ve 3 boyutlu olduğundan insanların ilgisini çok çabuk çekerler. Aydınlatma ile desteklendiklerinde göz alıcı olabilirler.

Totem Tabelalar

En büyük boyutlu reklam platformlarıdır. İstenilen boyut ve şekillerde yapılabilmektedir. Genellikle şehirlerarası yollarda, il ve ilçe merkez girişlerinde kullanılmaktadır. Birçok belediye tarafından görüntü kirliliği yarattığı gerekçesiyle merkezde kullanılması yasaklanmıştır. Büyük boyutları sayesinde dikkat çekerler ve akılda kalıcı tanıtımları sayesinde büyük ölçüde tercih edilirler. Bu tabela çeşidi de diğer çeşitlerle birlikte uygulanabilir durumdadır.

Tecrübeli Eller Şart

Tabela uygulamaları yukarıda saydığımız gibi çok farklı şekillerde olabilmektedir. Bu kadar çeşit içinde bir de yönetmeliklerle getirilen kurallarda mevcuttur. Reklam platformlarında tecrübeli ve işinin bilincinde bir firma ile çalışmak ileride yaşanabilecek sorunları en başından engellemek anlamına gelmektedir. Ankara Çatı Tabela hatalı platform oluşumlarına yapım aşamasından önce müdahale ederek yaşanacak sıkıntıları engellemektedir. Uzun yıllar kullanılabilecek platformlar oluşturulmaktadır. Modern teknoloji yakından takip edilerek her gelişime ayak uydurulmakta ve müşteri memnuniyetinin seviyesi gün be gün arttırılmaktadır. 

Tabela Ankara Çatı Tabelası


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat Tabelaları

İnşaat Proje Tabelaları

Ulus Tabela